Stemtraining door Golaud

Je stem op de juiste manier gebruiken is cruciaal, zeker als deze een hoofdrol speelt in je dagelijkse activiteiten. Goed voor je stem zorgen kan onder andere overbelasting voorkomen, maar je kunt nog veel meer met je stem. Tijdens mijn stemtrainingen leer ik jou en je collega’s, vrienden of kennissen waar jij je stem voor kunt  inzetten, hoe je dit doet en wat je hiermee kunt. Elke stemtraining focust telkens op een aspect, maar de precieze invulling hiervan gebeurt altijd in overleg. Zo is een stemtraining op maat, met jouw specifieke vraag, ook mogelijk.

Praktische informatie:

De stemtrainingen zijn geschikt voor mensen die veel spreken tijdens hun dagelijkse bezigheden en mensen die bewust met hun stemgeluid aan de slag willen. Ze duren een dagdeel en voor elke training moeten er minimaal 4 en maximaal 10 mensen worden aangemeld. Uiteraard kan de training plaatsvinden op locatie. Verder is er voor elke stemtraining een ruimte nodig die groot genoeg is om in rond te lopen en zijn er zitplaatsen voor een groep nodig. Verdere benodigdheden hangen af van jouw wensen (bijv. geluidsapparatuur als er tijdens de training ingegaan wordt op spreken voor een groep met een microfoon).

Stemtraining – zorg jij voor je stem?

Je stem is een kostbaar bezit. Zonder onze stem zouden we immers niet duidelijk kunnen maken wat we van anderen willen. Daarnaast bepaalt je stem voor een belangrijk deel hoe je op anderen overkomt. Mede daarom is het belangrijk dat je goed voor je stem zorgt.

In de training ‘zorg jij voor je stem?’ gaan we in een groep aan de slag om ervoor te zorgen dat jij gezond om kunt gaan met je stem. Door goede zorg komt je stem in optimale conditie en kun jij er zo veel gebruik van maken als je wilt.

Tijdens deze training besteden we o.a. aandacht aan:

 • De werking van je stem
 • Ademhalings- en ondersteuningstechnieken
 • Do’s en dont’s in stemgeving en stilte

Na mijn training weet je hoe je stem werkt, wat jouw stem nodig heeft om goed te kunnen functioneren en hoe je overbelasting van je stem kunt voorkomen, zodat jij je ook na een lange werkweek nog verstaanbaar kunt maken op dat leuke feestje.

Stemtraining aanvragen

Stemtraining – een passend stemgeluid

Je stem zegt iets over je persoonlijkheid en wordt meer dan eens de spiegel van de ziel genoemd. Wat is het mooi als je kunt voelen dat jouw stemgeluid past bij wie je bent en hoe je over wil komen op anderen.

In de training ‘een passend stemgeluid’ gaan we samen (in een groep) aan de slag om een zo passend mogelijk geluid voor iedereen te creëren.

 

Tijdens deze training besteden we aandacht aan:

 • Hoe klinkt je stem
 • Welke mogelijkheden zijn er om je stemgeluid aan te passen
 • Hoe pas je jouw stemgeluid nou daadwerkelijk aan

 

Na mijn training weet je hoe jij je stem moet gebruiken om ervoor te zorgen dat je overkomt op mensen zoals jij dat wil.

Stemtraining – overtuigend spreken

Stemtraining - overtuigend spreken

Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken en daarbij speelt je stem een belangrijke rol. Iedereen kent wel ‘die persoon met dat super irritante stemgeluid’ en zo wil jij niet overkomen. Er zijn veel momenten waarop we overtuigend over willen komen. Bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek, die belangrijke meeting waarbij de deal gesloten gaat worden of niet, de presentatie waar het binnenhalen van de opdracht vanaf zal hangen.

In de training ‘overtuigend spreken’ gaan we met een groep aan de slag om ervoor te zorgen dat jij overtuigend leert spreken. Door het vinden van het juiste stemgeluid, de juiste intonatie en hoe hiermee om te gaan als je met iemand in gesprek bent.

Tijdens deze training besteden we o.a. aandacht aan:

 • Hoe kom je tot jouw meest overtuigende geluid
 • Welke aspecten zijn van belang als je overtuigend over wil komen en hoe zet je deze in
 • De rol van de omgeving in jouw stemgebruik en hoe ga je hiermee om

 

Na mijn training weet je hoe jij je boodschap duidelijker over kunt brengen, hoe je overtuigend kunt spreken en hoe je je medewerkers (/vrienden) kunt enthousiasmeren.

Stemtraining aanvragen

Stemtraining – ontdek de mogelijkheden van jouw stem

De mogelijkheden van een stem zijn groot en lang niet iedereen kent zijn of haar mogelijkheden. In hoogte, laagte, luidheid en stilte, wat kan jouw stem? En hoe voelt het om dat te onderzoeken?

In de training ‘ontdek de mogelijkheden van jouw stem’ gaan we samen op zoek naar waar de grenzen liggen van jouw stemgebruik en hoe voelt het voor jou om deze op te zoeken.

 

Tijdens deze training besteden we aandacht aan:

 • Wat zijn de mogelijkheden van jouw stem?
 • Wat doet het met je om je op deze manier te uiten?

 

Na mijn training weet en voel je waar jouw stem allemaal naartoe kan. Daarnaast weet je ook hoe spannend, bevrijdend, bij jezelf blijvend of ontladend verschillende manieren van stemgebruik kunnen voelen.

Prijzen

De prijs voor een workshop is afhankelijk van de vraag, de groepsgrootte en de locatie van de workshop. Als jij je vraag bij me neerlegt dan laat ik je graag weten welke kosten daarbij passen.

Interesse? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken!